Tuesday, April 28, 2020

Banana Bread Ale


Banana Bread Ale (Eagle, UK) pdl 0,5 l. alc 5,2 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Fruit beer" ja 3,56 punkti.

Tootjainfo: "A silky, crisp, and rich amber-colored ale with a fluffy head and strong banana note on the nose."

Keskmisr kasvu pudel, pildil banaanikoorest välja kasvav õlleklaas. Kollakas vaht täidab pool klaasi ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt punakas merevaik. 

Aroom - BANANANANANAAAAA - banaan torgatakse läbi nina ja pea ja lae. Huvitav kas sedavõrd võimast efekti saab ilma essentsita saavutada?

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub huvitaval kombel vesisepoolseks ja hapukaks, meenutades toorevõitu banaani ja seda isegi keelt veidi parkivas mõttes. Lõppmaitse on hapukas-magus, massssiiiivselt banaanine ja keelekülgedele takerduv. Järelmekk on õrnal vürtsikas ja hapukas ... isegi kõige-kõige lõpus ujutab keelt ja ninaneelu üle-elu-suurune banaanilaine.

Keskmisest veidi kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-vürtsikas-hapuka buketiga veidravõitu rüübe. Seda banaani on siin joogis nii lõhnas kui maitses LIIGA palju. Ebausutavalt palju. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment