Sunday, April 26, 2020

Beta Triangulum


Beta Triangulum (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 4,32 punkti

Tootjainfo: "Imperial Stout brewed with beetroot, aged in Rye whiskey barrels. Collaboration with Stu Mostow and De Moersleutel"

Väike lihtne pudel, silver-seeriale omane hõbedane silt ja mustjas vahakael. Mustjaspruun pöidlapaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - lõplikmust.

Aroom on must, tõrvjas, turbane ja magus, veidi närbunud turbasambla ja piimašokolaadi segune, leivane ja viskine.

Esmamekk on raske, tõrvjas, mõrkjas-magus ja keeleotsast nurgitsev. Keskmaitse on šokolaadine, kõrvetatud kakao ja röstpähklite segune. Lõppmaitses segunevad kõrbenud leib, rummikook, röstitud kookos ja viskis leotatud rosinad. Järelmekk on tammine, mõrkjas, alkoholine ja karamelline.

Raske ja tõrvja kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, mõrkjas-magus-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusa buketiga toorevõitu, kuid suurepärase ajatamis-potentsiaaliga rüübe. Alkohol on hetkel teistest momentidest üle sõitev agressor, kuid kui see kunagi taltub, siis saab see olema sügav ja imeline kraam.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment