Wednesday, April 29, 2020

APA


APA (Waht, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Ei RB ega UT ei tunne veel seda koda

Tootjainfo: "American Pale Ale. Ameerika stiilis pruulitud kergelt humalane õlu. Maitses ja aroomis tulevad esile Columbus Tomahawk humala kõige paremad omadused. Olenemata kõrgemapoolsest alkoholisisaldused on kergesti joodav
IBU 32"

Väike lihtne pudel, sildil meerikamaa lipp :) Sõrmepaksune kollane vahukiht on mõõdukalt püsiv ja tiheda pitsjäljena klaasiseintele kleepuv. Õlle värvus - kerge uduvinega kuld-pruun. Aroom on humalane, vaigune, kanarbikune ... ja sibulakoori meenutav! Jaa, just, kui teil on nö sibulasahtlis paks kiht kuivanud pruuni kõhisevaid lehekesi, siis need lõhnavad just niimoodi.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, veidike väsinud, rauane ja karamelline. Lõppmaitse muutub krobeliseks, roosteseks ja veidi rohmakaks. Järelmekk on hapukas-vürtsikas, musta pipra ja puitunud punevarre laadne.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karamelliseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga nii ja naa rüübe. Ühest küljest stiilipunktid on üsna madalad - see jook vastab amber ale, mitte APA tunnustele. Teisest küljest joogina on ta ju isegi päris huvitav, see humalavalik väärib julguse eest kiitust. Kolmandaks aga - jällegi alustava koja häda - panna stiilimääratlus õlle nimeks ei anna tunnust just kuigi suurest fantaasiast (mida te teete järgmist APA't pruulides?), seda enam on see aga küsitava väärtusega, kui stiilist mööda panete.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment