Sunday, April 19, 2020

Sume Mezcal BA


Sume Mezcal BA (Pühaste, Eesti) pdl 0,5 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA - Imperial Hazy / NEIPA", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,78 punkti

Tootjainfo: "Mezcal barrel aged Double Dry Hopped Double IPA.
IBU 45"

Pühaste keldrist ostetud purk, tehniline sidlike. Kõrvale tasub lugeda Sumeda algversiooni kirjeldust.

Valge vaht täidab üle poole klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt ja soojalt kuldne merevaik.

Aroom meenutab üsna selgelt vana Sumeda enda lõhna, selle troopilist ja niiske loomakarva nootidega ... aga samas toonast mustsõstralehe vürtsikust on nüüd asendamas mezcali veidi suitsune ja magus tekiilalõhn.

Esmamekk on keskmisest kriips raskema kehaga ja magusa ning puiduse olekuga. Keskmaitse ... vau ... see muutub nii kirjuks ja sigrimigriseks nagu troopiline loodus, täis hapukaid puuvilju ja mõrkjaid mullaseid-puiduseid-maalähedasi noote, järjepanu kõdunevaid lehti ja sellest kõdust kerkivat uut ja särtsakat uut elu.
Lõppmaitse. Teate kui seda jooki peaks pimesi hindama, siis ütleks, et see on sindrima hea imperial saison, mis on veidi farmhouse'i poole kaldu. Vürtsikas ja seedrivaigune, maalähedane ja õhkõrnalt suitsune, meenutades seda magusat vinet, mis hilissügise esimeste või kevade viimaste külmadega miilavatest lehehunnikutest tõuseb, kui need külmatõrjeks puuvilja-aia nurkades hõõguma pannakse. 

Järelmekis on korraks tunda ka mezcali enda alkoholist torget, kuid see on sihandne meeldiv vürtsikas sädelus, mis oleks omane igale kangemale belglasele ... kuid samas ka mahlasemale-mehusemale doppel-IPAle

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusa buketiga, õhkõrna suitsuse puudutusega MEGAtaseme rüübe. Nojah, et kas ta nüüd topelt-IPA't meenutab? Ei vist mitte. Aga kuna ma tunnen siit alt ära Sumeda enda põhja ja mezcali lisakihi ning et need nii megamõnusal moel haakuvad, siis on kõrge kiitus igati õigustatud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment