Monday, April 27, 2020

Bock-Damm


Bock-Damm (Damm, Hispaania) pdl 0,25 l. alc 5,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Dark Lager - Dunkel / Tmavý" ja hinnang 15 punkti. Untappd ütleb: "Lager - Munich Dunkel" ja 3,12 punkti

Tootjainfo: "A dark beer produced since 1888 following traditional processing techniques used by the Munich brew masters. This beer's distinctive taste is characterised by a strong flavour which accentuates the toasted malt: lightly bitter, with a soft and sweet finish."

Pisike proofilkirjadega pudel, sildil bock-stiilile tavapärane sokk. Sõrmepksune hallikas-pruunikas vahukiht püsib mõõdukalt ja haakub ka mõningal määral klaasiseintele. Õlle v-rvus - kirkalt sügav mahagonipunane. Aroom on magus, karamelline ja veidi röstine.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse muutub veidi magusamaks, ehkki röstine hapukas toon jääb peategijaks. Lõppmaitses tuleb esile mõrkjamat, kõrbemisele viitavat kuivust. Järelmekk on magusakas-mõrkjas, veidi kõrbenud rosinaid meenutav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Kui pruulmeister poleks pagan-teab-mis-tuju-ajel seda jooki bockiks ristinud, vaid öelnudki, et see dunkel on, siis oleks rohkemgi kiitnud, praegu on veidi tüssamise mekki keelel.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment