Wednesday, April 22, 2020

Eesti sada (taas-taaskülastus)


Eesti sada (Karli Kräft, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Liigimääratlus: "odravein"

Tootjainfo: "Pruulitud 45 Tartu Maratoni päeval Eesti Vabariigi 100.sünnipäeva auks. Kasutatu Eesti oma linnaseid ja astelpaju marju. Kange ja rahulik nagu keskmine eestlane"

Esmane kirjeldus siin, u pool aastat antud uus hinnang siin. Mõlemal korral palusin pruulmeistril varuda kannatust, et lasta joogil saavutada rohkem ümarust. Vaatame kas nüüd on see saabunud. 

Vahtu on samapalju kui eelmine kord, värvuski on samaks jäänud. Aroom on säilitanud oma magusa-nätske oleku, meelitades kohekiirelt keelt klaasi torkama. 

Maitse, tuleb tunnistada, et väga palju pole see eelmisest korrast muutunud, KUID nüüd on maitsed klaarunud. Siin on selgelt tajutavad kaks kihti - astelpalju enda kirbelt-vängelt happeline kihistus ja selle all odraveini enda magus ladestus.

Järeldus - see jook on küpseks saanud. Kuid paraku on ka välja selgitanud, et astelpaju lisamine odraveinile pole kõige mõistlikum mõte, selle agressori olek kipub kõigist ja kõigest üle sõitma. Nii et tuleb panna diagnoos: friik-odravein. Kas see on nüüd heas või halvas mõttes friik, see sõltub maitsja suhtest astelpajusse. Vanal Gambrinusel on see sihuke paralleelne :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment