Thursday, April 9, 2020

Lennuk


Lennuk (Kräftwärk, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,11 %vol. Ratebeer ei tunne veel sed toodet. Untappd ütleb "Pale Ale - International" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Light beer with alfalfa extract. In addition to many vitamins, alfalfa gives the beer a pleasantly bitter and dry taste.
On the label Nikolai Triik's painting „Lennuk“ (Plane)
INGREDIENTS: water, barley malt, hops, alfalfa, yeast
HOP VARIETIES: Pale, Vienna, Herkules, Saaz, Cascade
IBU 20"

Väike lihtne pudel, sildil nime andnud maal. Pöidlapaksune valge vahukiht kaob ruttu. Õlle värvus - õrna hämuga kuldne. Aroom on mõnusalt kuldne, magus, pärmine, heinane ... või on see nüüd lutsern? Kuna ma ju ei tea, kuidas lutsern lõhnab ja maitseb, aga meeldiv on see aroom igatahes.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus. Keskmaitse ... issver, heinamaa! Õitsev heinamaa ja lilled ja viljapead ja lõokeselaul suviselt vinava põllu kohal! 

Lõppmaitse - magus, kodõllene, pärmine, kodune, saiane, maa-vanaema põllene, heinalakane! Järelmekk - veidi mõrkjam, kuldsete põhuallide ja lodu-heinamaa, jõekääru jaheduse ja päikese vägevuse järgi maitsev.

Keskmise kehaga, vähese karboniseeringuga ja siidise paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkja buketiga NOSTALGIALAKS SINU ÕLLEKLAASIS! Kui sa oled kasvõi ühe suve kuskil maal veetnud, pisutki heinateo ja põhupallide, vinavate viljapõldude ja lõokeselauluga kokku puutunud, siis sa suisa heldid seda kraami juues!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment