Tuesday, April 28, 2020

Arcturus


Arcturus (Tanker, Eesti) prk 0,44 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Rye" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Rye" ja 3,65 punkti

Tootjainfo: "Red Rye IPA. There's just something right with how that rolls of the tongue. Something comforting. Something inherently pleasant. A good, malty backbone augmented with the body and spiciness of the aromatic rye malt. Smooth and soft, bursting with flavour from Centennial & Simcoe hops.
IBU 65"

Keskmist kasvu purk, sildil midagi kosmilist. Kollane vaht täidab 3/4 klaasist ja põsib ülikaua, haakudes väga tiheda vahumustrina klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kuldse läikega punane. 

Aroom on vägagi meeldiv, siin on kenasti tunda nii rukkilinnaste hapukus kui IPA humalane kargus. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse muutub magusamaks, veidi nätskemaks ja toekaks, tummiseks ja nauditavaks. Lõppmaitse on hapukas-mõrkjas, korraliku karamellise fooniga, tatramee ja puiduse fooniga. Järelmekk muutub sumedaks, täidlaseks, leivasupi ja kaneeli ja rosinaveini seguseks.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakaks-mõrkjas-magusakas-mõrkja buketiga Übertaseme rüübe! Rukki-IPA'sid on alati liiiiga vähe! Mitte et nad oleks kuidagi kolm korrust paremad kui muud, aga nad on vähemalt selgelt eristuvad + kohaliku koloriidi kandajd. Nii et tubli tegu!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment