Monday, April 1, 2024

Labietis - Virsaitis

Virsaitis (Labietis, Läti) prk 0,44 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 67 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja hinnang 3,61 punkti

Tootjainfo: "West coast IPA with a typical bitterness forward character. Mosaic hops dominate the tastescape with hints of lychees, mango and pomelo, complimented by the clean bitterness of Magnum, while amber malts keep the fruity bitter balance throughout the aftertaste.
IBU 71"

Keskmist kasu purk, kojale omane tehniline sildikujundus. Kollane aht täidab pool klaasist, kuid pole püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kuldne. Aroom on üsna lame, pigem heinane ja kohe üldse mitte IPA'ne.

Esmamekk on keskmise kehaga ja tugevapoolselt magus-mõrkjas. Keskmaitse - magus-hapukas, kergelt pärmine ja humalasurmane. Lõppmaitse - pirnikompott kaseurbadega, st magus-mõrkjas, kuid seda tuhmilt puiduses, mitte värskelt humalases võtmes. JÄrelmekk - magus-hapukas ja lõpuks ka kerge tuhmi humalahammustusega ... või siis lihtsalt pärmivürtsika õhetusega.

Keskmisest tips raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõru-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. IPA'na on see kraam üsna surnud, aga sellise ebamäärase "strong ale"'ina isegi täiesti mõnus ja maitseküllane joogipoolis.
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment