Monday, April 22, 2024

Paulaner - Salvator (taaskülastus)

Salvator (Paulaner Brauerei). pdl 0,33 l. alc 7,9%. Ratebeeri liigimääratlus: "Bock - Doppelbock" ja hinnang 89 punkti. Untappd liigimääratlus: "Bock - Doppelbock" ja hinnang 3,6.

Tootjainfo: "Paulaner Salvator, with its strong, typically malty flavour, is what you could call the "original" Paulaner. The bottom-fermented "Doppelbock" beer combines the finest hops and dark barley malt. The Paulaner monks used to drink Salvator as a food substitute during Lent. The most famous master brewer was Frater Barnabas
IBU 28"

Kuna selgus et ka seda õlut olin ma kirjeldanud 11 aastat tagasi, siis on huvitav vaadata, kas ja mis on muutunud minus või õlles või üldse.

Visuaal nii vahu kui värvus mõttes on sama, kuldne klassika. Imestade loen, et tookord arvasin: "Aroomis on tunda tugevalt alkoholi ja kõvasti linnaseid" - linnaseid jaaaaa, aga kuskohas see alkohol on? Maitse on aga üsna kooskõlas toonaste sõnadega ning tõesti-tõesti, maitses on ka seesama tekstis mainitud alkohol olemas, kuid siiski kenas ja linnasepehmes rummikoogises biskviidises padjas.

11 aastane paus hinnangutes näitab suurepärast kvaliteedi kestvust tunnustatud tootja poolt ühest küljest, teisalt aga ka muudatusi vana Gambrinuse tajudes. Igatahes - kindlasti pole tegu maailma parima bock-tüüpi õllega, kuid kuhugi esikolmandikku mahub Salvator ära ikkagi
---
mõnikord saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment