Wednesday, April 17, 2024

Põhjala / Holy Mountain Cellar Series - A Ton of Honey

A Ton of Honey (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus "Stout - Imperial / Double", hinnang 4,14 punkti

Tootjainfo: "A dessert wine barrel aged imperial stout brewed with over a ton of Estonian honey. Made in collaboration with our faraway friends from Holy Mountain"

VÄike lihtne pudel, kuid see-eest vahakael, sildikujundus ... eee ... kirjeldamatu. Sentimeetrine pruun vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - kuuvabadusemust. Aroom - meeldivalt värske, bragotilik, tolmune ja portveinine, nende kihtide vahele jääb aga veidralt tolmune rukkinurgake.

Esmamekk on raskepoole kehaga ja intensiivselt ja alkoholiselt soe õunane, ahjuõunane. Keskmaitse - väga metalne, väga kuivatatud-maasikane, röstine, Tawny portveini meenutav. Lõppmaitse - metallõun, veidi lagritsat, rukkileivas esitletud vaskmaasikas. Järelmekk - oksüdeerunud õunamahl, millest on keedetud peaaegu-kõrbema-minemiseni siirupit, aga tehtud on seda melhior-katlas.

Friigikas. Metallikas. Kentsakas. Braggoti-laadne toode, aga seda spetsiifilises tawnylikus võtmes. Suurim pluss - see kraam ei ole ülemäära magus, kuid samas on ta kõike muud kui kergeltjoodav.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment