Thursday, July 25, 2024

Copenhagen Commons - Noble Nordic (vaadis)

Noble Nordic (Copenhagen Commons, Taani) prk 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison / Farmhouse / Grisette" ja hinnang 48 punkti. Untappd liigimääratlus "Pale Ale - Other" ja hinnang 3,43 punkti.

Tootjainfo: "Noble Nordic is a super hoppy Danish ale with a generous bill of noble hops from continental Europe. The light and refreshing body, assertive bitterness and underlying complexity make this beer highly drinkable without sacrificing quality or flavor.
IBU 60"

Üsna hiljuti sain seda jooki proovida purgiversioonina, nüüd on see Tartu Gambrinuses saadaval kraanis, sestap proovin järgi - tihtipeale on vaadi- ja purgi/pudeliversioonid üsna erinevad.

Kui purgiversioonis oli vahtu ülemääragi palju, siis nüüd, olles õlle mitu tundi tagasi crawlerisse valanud, pole mõistagi vahtu ollagi. Värvus - hämusem kui purgiversioon. Aroom üsna samasugune, ehkki veidi puuviljasem, aga pearõhk on samamoodi värskusel.

Maitse on aga üsna samasugune, rajult ja tasakaalutult mõru, kuigi veidi jällegi hapukam-puuviljasem.

Kokkuvõte - kui purgiversioon oli üsna monokroomselt mõru, siis vaadiversioon on tsõbaruke sõbralikum, ehkki ka siin jääb karm pajukoorene kirbe-mõru domineerima. Aga on see nüüd palavast ilmast või suuremast janust, aga see klaasitäis mõjus ülikarastavalt! :)
---
saadaval Tartu Gambrinuse kraanis
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment