Friday, July 26, 2024

Nöösker - Kakskõla

Kakskõla (Nöösker, Eesti) pdl 0,375 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Mead - Melomel / Fruited" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Mead - Melomel" ja hinnang 4,09 punkti

Tootjainfo: "Musta- ja punasesõstramõdu
Punased ja mustad sõstrad tantsivad värskendavas kakskõlas. Sellest kauamängivast rüüpest leiad maitsekaid esitusi siit- ja sealtpoolt põõsast."

Keskmist kasvu pudel, sõstrane sildikujundus. Vahtu mõistagi ei teki. Joogi värvus - kirkalt punasõstrapunane. Aroom on alkoholine ja marjane, meenutades kodus suve-nastoikat, kus vastavalt marjade valmimisele lisatakse kange alkoholi sisse peotäite kaupa mammusid ning suhkrut ... valmis saab see kraam jõuludeks, kuid lõhna järgi on veel sügis.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja tõhus-tormakalt magus-hapu, alkoholiga keeleotsa kõditav. Keskmaitse - väheküpsenud mõdu agressiivsus, punase sõstra happesus ja mustsõstra üldvallutav magusus. Lõppmaitse - kuiv ja nii tugevalt mesine, et lööb põsed punetama, must sõstar asub domineerima, mängides vahepeal partisani kombel ka arooniat. Järelmekk - happesus muutub agressiivsemaks, tuues mängu nii sidrunväändiku kui lodjapuu marjad, peotäie toorevõitu metsmaasikaid ja teise külmavõetud pihlakaid.

Ülevõllikas, võimsalt ja lopsakalt marjanastoikalik kodune mammutõmmis, mille täisvalmiduse saavutamiseks oleks vaja veel paar kuud oodata ... aga no kesse maldab niikaua kannatada! Sõstrameene Kännukukk, ma ütlen!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment