Thursday, July 4, 2024

Viljandi Vaadimees - Nägemist

Nägemist (Viljandi Vaadimees, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,5 %vol.

Tootjainfo: "Imperial stout
"Nägemist" ei tähenda millegi lõppu, ega ka algust. Pige on tegemist millegi palju lihtsamaga. Nimelt viitab õlle nimi otseselt selle kangusele. Paari õlle tarbimisel õiks juba voodi aegsasti ära teha.
Õlu on laagerdunud rummis immutatud tammelaastudel ja pruulitud Kihnu Poiste 25-juubeli auks. Head maitsmist ja ilusaid unenägusid!"

Väike matsakas pudel, tume tehnilisepoolne sildikujundus. Rabe kaelavaha kildub ja tikub igale poole, eriti pudeli sisse. Pöidlapaksune punakas vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - tründelmust. Aroo alkohol ja tamelaastud, liiga intensiivne kontakt peenefaktuurilise tammega jätab oma eksimatu kuiva lõhnajälje.

Esmamekk on raske kehaga ja magus, must ja rummine, kõrveatud rosinad ja leivakuivik. Keskmaitse - alkohol, kuivatatud ploomid, viigimarjaliköör ja rummiga pooleks segatud rosinakissell. Lõppmaitse - tamme kui, metalne vöö poob keelt kõvasti ja veidi häirivalt känkraks. Järelmekk - raudvitstega tammevaat, kusjuures vitsad on miskipärast seespool, kõrvetatud mustad ploomid ja käntsak hapukat õlleleiba.

Ülevõllikas. Liigatammejas. Kange kärakas ja tamm võivad anda kuiva, keelt koolutava metalse tulemuse ja seda siin ongi. Imperial stout paistab selle võimsa raamituse seest küll kah välja, kuid raam on seni veel võimsam kui pilt ise. Võibolla oles veel vaja paar aasta oodata (peaks olema praegu juba kolm aastat küpsenud)
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment