Friday, July 19, 2024

Veinimäe - Humal

Humal (Veinimäe, Eesti) pdl 0,33 l. Alc 5,6 %vol. Ratebeer ütleb: "Also Known As Veinimäe IPC Indian Pale Cider", mille stiilimääratlus: "Apple Cider - Hopped / Malted / Graf", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Cider - Herbed / Spiced / Hopped" ja hinnang 3,59 punkti.

Tootjainfo: „Citra humalatega kahekordselt kuivhumaldatud: esimene kord aktiivse fermenteerimise alguses ja teine kord vahetult enne villimist. Lõpptulemuseks on eriti värskendav, mõnusalt kuiv, kuldne siider"

Väike lihtne pudel, lihtsapoolne, kuid efektne ja meeldejääv sildikujundus. Vahtu purtsab alguses pudelist päris hooga, kuid klaasis pole see kuigi püsi. Joogi värvus - hämuselt kollane. Aroom - puhas ja klaar õunalõhn, ehk on väääikese sellerise-rohuse kõrvaltooniga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja üsna konkreetselt hapu. Keskmaitse - magusakas-hapu ja kuiv. Lõppmaitse - veel kuivem, keelt parkiv, nüüdseks Citrale omase kerge ammoniaagise kõrvaltooniga. Järelmekk - kuiv, mõrkjas, aroonialik, hapu ja väga-väga värskendav.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja tulikuiva paletiga, hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-hapu buketiga VÄGA Hea taseme rüübe. Karge ja kuiv siider, millele humala-aspekti külgemõtlemiseks tuleks kõrvu prooida sama asja ilma humaldamata versiooniga
---
ei ole saada Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment