Thursday, July 4, 2024

Valmiermuižas - Namejs (Tumšais Medalus)

Namejs Tumšais (Valmiermuiža, Läti) pdl 0,5 l. alc 5,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Other" ja hinnang 39 punkti. Untappd liigimääratlus: "Honey Beer" ja hinnang 3,25 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "In honor of the movie "Nameja ring" we have brewed a full-bodied dark mead, sweetened with honey collected in the forests and meadows of Latvia for richness of taste, which delicately plays with the bitter caramel of the roasted malt.
IBU 19"

Keskmist kasvu pudel, väga stiilne, ehkki sünge kujundus. Tumekollane vaht täidab üle poole klaasist ning püsib väga ja väga korralikult. Joogi värvus - kirkalt kirsikastanipunane. Aroom segab mõnusaimal moel kokku karamelliseerunud mee ja röstitud leiva.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magus-mõru, korralikult röstine. Keskmaitse - mõrkjas-hapu, röstitud leiakoorik, karaelliseerunud mesi ja kuumutatud mesilasvaha. Lõppmaitse - mõru-hapukalt tugevalt röstitud, peaaegu et kõrbemise servale viidud leivakooruke, veidi nelki ning vürtspipart ja kodune kukekomm, mis on tehtud suhkru ja mee segust. Järelmekk ... opppppaaaanaaa ... kuhu kadus keha? Kerge, mõrkjas ja vürtsikas maitse on küll meeldiv, aga pööre suutnnetuses mõjub suisa hämmastavana

Muutuva kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-mõru-magus-hapukas-mõru-magus-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Sisuliselt "bochet" ehk karamelliseeritud meega braggot, kuid röstiga on siin liiale mindud ja tulemusena on röst osa kehast ja meest endast ära söönud.
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment