Thursday, May 16, 2019

Bassfender


Bassfender (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Weissbier - Hefeweizen", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Hefeweizen" ja 3,45 punkti

Tootjainfo: "Classic hazy German wheat beer "

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt seekord pleekinud tumesinisel taustal. Pöidlapaksune valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - hämuselt kuldne. Aroom on linnaseline, pehme ja magusakas, ootuspärane banaaninüanss on leebe, meenutades ehk ahjus üleküpsetatud, karamelliseerunud varianti. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse on hapukas-mõrkjas ja puuviljane. Lõppmaitse muutub magusamaks ja linnaselisemaks, meenutades õrnalt puuviljakeeksi. Järelmekk liigub tagasi mõrkjamasse külge, väljudes veidi klassikalise hefeweizeni raamest ... ja päris lõpus kandub kohale mõnus nelgilik-vürtsikas sära, mis on juba vägagi asjakohane.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Väga hea tasandi rüübe. Võib-olla tiba humalasem kui algupärased saksa versioonid ja ka mitte nii banaanine, kuid meeldiv klaasike siiski, mida võiks korrata veel mitu korda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment