Monday, May 13, 2019

Handshake


Handshake (Õllenaut / Varvar, Eesti / Ukraina) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Fruit", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Porter - Baltic" ja 3,25 punkti

Tootjainfo: "Baltic porter brewed in collaboration with Ukrainian brewery Varvar, using Ukrainian cranberries and Estonian rye malt.
IBU 27"

Väike lihtne pudel, sildil on koja tunnusmehike seekord koos Ukraina mehikesega. Vahukirmeke kaob hetkega. Õlle värvus - sügav sünkpunane. Aroomis on üsna selgelt tunda jõhvikakestade raskepärane hapukas noot, selle taga laiub röstine väli ja keset seda välja ka rukkimajake.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magus-hapu, mõnusalt röstine ja tugevalt marjane. Keskmaitse muutub rabavee ja röstlinnaste seguks, jõhvikas muutub miskipärast küll pohlaks, kuid rabasse sobivad mõlemad marjad kenasti mõlemad. Lõppmaitse meenutab kuivatatud maasikate ja jõhvikatega pikitud jõululeiba. Järelmekis liituvad leivaga arooniad ja lodjapuu marjad, veidi melassiseks kiskuv magusus saab mõnusalt tasakaalustatud.

Raskepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, magus-hapu-mõrkjas-vürtsikas-magus-hapuka buketiga VÄGA Hea taseme rüübe. Alakarbo muudab suutunnetuse lamedaks, see viib ka hinnangu allapoole, vastasel juhul lööks patsu ja kiidaks mõnusa maitsekombo eest.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment