Friday, May 24, 2019

BDDH


BDDH (Tanker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „IPA - Hazy / NEIPA“ ja hinnang on 47 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,49 punkti

Tootjainfo: "DDH IPA"

Väike lihtne pudel, sildil abstraktsed kõverikud. Sõrmepaksune valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - mudruselt hämune. Aroomis kõrvetab nina üleküllane humalalaadung, selle taga leiab mangot ja ananassi.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mage-mõrkjas. Keskmaitses domineerib roheline murumass, mille oled värskelt niiduki alt koukinud. Lõppmaitses on hapukat ja värskemat nooti, kuigi keelt parkiv lehmjas murukaredus varjutab enamuse muudest maitsetest. Järelmekk on mehune, mudrune ja kirbevõitu.

Keskmisest tiba raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga nii ja naa rüübe. Nujah, NEIPA kriteeriumid täidab ta ju ära ja isegi liiaga, värvus pole kah päris kraavimuda, aga mis on selle õlle funktsioon, sellest päris aru ei saa - janu sellega väge ei kustuta, nautimusjoogiks kah ei kvalifitseeru. Hulk häid humalaid on lihtsalt lusti pärast virdesse topitud - eks ole harrastus seegi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment