Monday, May 13, 2019

Scala Coeli


Scala Coeli (Tre Fontane, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 6,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale - Pale / Golden" ja hinnang 49 punkti. Untappd ütleb: "Blonde Ale - Belgian Blonde / Golden" ja hinnang 3,47 punkti.

Tootjainfo: "It’s a Belgian Ale brewed with orange zest from the bitter orange trees that adorn the abbey’s cloister."

Väike lihtne pudel, kahvatult malbe ja kaunilõikeline sildike. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on küll belgialikult magusakas, kuid sellele omast puuviljasust tunda pole, rääkimata mõruapelsini koorest.

Esmamekk on nüüd juba rohkem belgiapärane - magus-vürtsikas ja keskmise kehaga, keeleotsa kudistav ja maitsenaudingut lubav. Keskmaitse muutub mõrkjamaks ja nüüd on juba ka apelsinikoore puudutus täiesti kenasti olemas. Lõppmaitse lisab siia juurde hapuka mahlase tooni ja kokku saab päris kena tsitruselise pildi. Järelmekk kuivatav veidi keelenurki, vürtsikas-mõrkjas sära tasakaalustab lihtsat suhkrust magusust.

Keskmisest veidi raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-maguskas-vürtsikas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Jah, belgiapärane ta on. Jah, apelsinikoor on ka üsna kenasti tunda. Aga ei, midagi erilist see nüüd küll pole ... kui jätta kõrvale teadmine kui selline trappistõllede ja munkade ja kloostri ja muu kohta.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment