Monday, May 6, 2019

Miroslaw Gose


Miroslaw Gose (Anderson's, Eesti) pdl 0,33 l. alc 2,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose - Flavored", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Gose" ja 3,47 punkti

Tootjainfo: "Hapu ja soolane kergelt puuviljane õlu. "

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt seekord pleekinud tuhmsinisel taustal. Sentimeetrine hõre valge vahukiht kaob väga kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kahkjas-kollane. Aroom on õhkõrnalt hapukas, meenutades tund tagasi lahtilõigatud laimi.

Esmamekk on lõhnale vastupidiselt üsna kenasti hapu ja kargelt mahlane. Keskmaitse muutub veidi mõrkjamaks, meenutades laimikoort. Lõppmaitses lisandub siia vähene soolasus ja keelekuivad tõmbuvad kuivaks. Järelmekis leiab magus-hapukat nooti nagu täisküpse laimi puhul.

Väga kerge, aga siiski mitte vesise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-soolakas-hapukas-magusaka buketiga Übertaseme rüübe! Noh ütleme et see über tuleb ehk selle pealt, et selja taga on pikk päev ja sellejärgseks kosutuseks sobib taoline lonks oivaline. Kui aga ennem oleks juba joodud kasvõi tummisem laagerõlu, siis võiks see klaasitäis ka madalama hinnangu saada.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment