Wednesday, May 1, 2019

Imperial stout


Imperial stout (Lambrate, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double" ja 3,79 punkti

Tootjainfos mainitakse ka rukki, nisu ja kaera kasutamist.

Väike lihtne pudel, pruulikoja uus tunnus-silt punastes ja pruunides toonides. Pruun vaht täidab pool klaasi ja püsib väga kaua, haakudes mõningase vahupitsina ka klaasiseintele. Õlle värvus - mõistagi must. Aroom on röstine, tulvil täis kakaod ja lagritsat ning kampolit.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja pehmelt mõrkjas-magus. Keskmaitse muutub raskemaks, röstisemaks, taaskord lagritsaseks ... ja kuidagi mineraalseks, mullaseks ja rõskeks. Lõppmaitses tuleb esile hapukas metalline .... vaskne ... ei pronksine kuivus, mis seguneb pehmete ploomide ja röstleivaga. Järelmekis saabub lõhnast tuttav kuiv kakao, sutsuke šokolaadilikööri ja lusikatäis kuiva ehedat pähklikreemi (mitte segamini ajada Nutella'ga).

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Jällegi selline imestamisvääriline tegu, et miks üks vägagi hea käekirjaga pruulikoda võtab teha lihtsalt imperial stouti, millele paneb nimeks "Imperial stout"?  Kas see on selline avaldus "rohkem me nii ei tee"? Aga mõnus lõuatäis ikkagi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment