Thursday, May 30, 2019

Two Suns


Two Suns (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA - Imperial / Double IPA", hinnang 91 punkti!. Untappd ütleb: "IPA - New England" ja hinnang 3,93.

Toojainfo: "Mega juicy Double IPA brewed in collaboration with Pipeworks Brewing Co. Hopped with Enigma, Mosaic, Centennial.
IBU 40"

Väike lihtne pudel, sildil kaks valguskera. Sõrmepaksune valge vahukiht kaob üsna kiirelt, jättes mõningase pitsjälje klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt mudrune. 

Aroom ... huuuuuumal! Värske ja mahlane ja õline ja eeterlik humal!

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja jõuliselt magus-mõru, vaigune ja keeleotsa nusserdv. Keskmaitses valgub keelele humalakuhil, kaldudes oma jõulisuses kirbuse talutava piirini, korraldades korraliku humalakõrvetuse, kuid lohutades samas lobeda mahlasusega, mango, ananassi ja litšimarjade tihke seguga. 

Lõppmaitse on mõrkjas, kaldudes nüüd kirbuse üsna ekstreemsesse otsa, kuid jällegi seda ülimalt hästi tasakaalustades muheda magusapoolse mahlasusega. Järelmekk liigub hapukas-magusamasse mehususse, pannes kõik maitsenäsakesed rõõmsalt turduma ja väikeseid lonksukesi limpsima.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja mehuse paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-kirbe-mõrkjas-hapukas-magusakas-kirbe-magusaka buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! NEIPA'de üsna piiripealne esindaja selle kirbuse mõttes, kuid kuramuse oskuslikult on see tasakaalustatud mahlase janutamisega. Kõva tegu, balannseerida sellisel piiril ... aga see on ikkagi õlu humalasõltlastele!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment