Sunday, May 5, 2019

Õhtukruiis 2

Õhtukruiis 2 (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,7. Stiilimääratlus "veinine IPA"

Tootjainfo: "IBU 52"

Esimese versiooni kirjeldust näeb siit

Väike lihtne pudel, sildil veidi kitšilik, aga kaunis päikeseloojang. Avamisel käib väga tugev zzzzuts, mis muudab edasises suhtes ettevaatlikuks. Kollaka varjundiga vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt vasekarva. Aroomis alguses domineerib meeldiv mee ja meevaha segune magusus, seejärel ilmub kuivemat ja rauarohkemat hapukat nooti.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas ning kergelt vürtsikalt kirvendav. Keskmaitse on rabaveene, roostene ja kuiv, aga meeldivalt karge ja mõnusalt vürtsikas. Lõppmaitse omandab kergelt belgialikud magusad puuviljased noodid, kuid see võistleb kuiva ja rauarohke ülekuivatatud maasikate mõrkjas-hapuka olekuga. Järelmekk muutub karamellisemaks, vürtsikaks ja kauakestvalt kõditavaks.

Keskmisest veidi raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkja-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Omamoodi vienna IPA laadne klaasitäis, mida kiiruga tühjaks juua ei tahaks, pigem maitseks lonkshaaval.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment