Monday, May 6, 2019

Hommik


Hommik (Kolk Maku, Eesti / Soome) pdl 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison / Farmhouse / Grisette" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Grisette" ja hinnang 3,34.

Tootjainfo: "Värskendav, karge ja hapukas hele õlu."

Väike lihtne pudel, silt jälle Kolk'ilikult plank. Pöidlapaksune erkvalge vahukiht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom meenutab tüübilist saisoni - magus ja vürtsikas - kuid sel vürtsikusel on kerge maalähedane-kõdupuidune toon juures.

Esmamekk on kerge kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse muutub vesisemaks ja veidi mõrkjaks, meenutades lahjat greibimorssi. Lõppmaitse omandab veidi hapukamat, koduse sidrunilimonaadi mekki, kuhu on ka sidrunikoort sisse riivitud. Järelmekis muutub mõrkjas komponent juba dominandiks, jättes suhu jaheda ja värske taju.

Väga kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga Väga hea taseme rüübe. Kui saisonide maitsesuund teile mokkamööda on, siis sobib ka see jook. Kosutav ja karge klaasitäis, rõhuga sõnal "vedel" :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment