Monday, May 6, 2019

Grate grapefruit

Grate grapefruit (Pööningu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6 %vol. Liigimääratlus: "White IPA"

Tootjainfo: "IBU 55"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Valge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib vägagi kaua, haakudes ka hõreda vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tuhmkuldne.

Aroom. Jaa vaata see vajab veidi süvenemist. Esimese kiire sissehingamisega pole nagu peale kerge magus värske vine midagi tunda. Kui aga hakata eri kiirustel ja aegamisi nuhutama, siis leiab siit nii banaani kui greipi, nii laimikoort kui värskelt puruksrudjutud raudrohtu, veidi kummelit ja lõpuks isegi veidi liiga kauaks seisma jäänud märga pesu.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas ning kergelt toore banaani tooniga. Keskmaitse muutub humalaselt kargeks ja naadi ning võilillelehtede seguselt värskeks. Lõppmaitse on magusakas, greibimarmelaadi ja sidrunikoore segune. Järelmekk muutub mehuseks, virsiku-kõrvitsa-punasee apelsini seguseks, mõrkjas-magusaks ja kauakestvaks.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja mehuse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika-mõrkjas-magusaka buketiga VÄGA hea taseme rüübe! Mitmekihine ja mahlane, pigem mahlasema otsa NEIPA'de kanti liikuv.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment