Sunday, May 12, 2019

Rabamatk


Rabamatk (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Sour - Ale" ja 3,17 punkti

Tootjainfo: "An ale brewed with scottish peated malt, balancing as a hybrid in between worlds of whiskey and beer.
IBU 40"

Väike lihtne pudel, sildil on koja tunnusmehike rabasaarel lõkke ääres. Vahukirmeke kaob tõtlikult. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom. Vaata ennem kui edasi läheme, loe mu noor sõber läbi see kirjeldus, siis saad umbes aru, misasju need Õllenaudi omad õlle pähe valmis keedavad ja siis süüdimatult turundavad :D

Nii et siis aroom. Et no guašš noh! No sa oled ju lapsepõlves guaššvärvidega plätserdanud - novat seesama ongi! Valge veiniga segatud guaššvärv :)

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas. Hapukas guašš. Vana Gambrinus on hetkel sellises kaaluta olekus, et mida teha ja kuidas käituda. Kui eile õhtul seda põhiturvast kirjeldatud sai, siis polnud hool ja hüüatustel piire. Nüüd päev hiljem pole nagu enam sobilik sama asja peale plikana kiljuda ... kuigi kui eilset ees pole, siis ahmiks õhku ja vahutaks emotsioone pritsida. 

Keskmaitse. Nojeeeeeeeeeebus. No ei suuda hoiduda. NOEISUUDA! Turbasuitsutatud antoonovkas! Guaššvärvidega maalitud taoliõun! 

Lõppmaitse. Jebbbbenti dušu i triždõ plaskogubtsõ mat'! Ei ma ei kavatsegi seda tõlkida. HAPUSUITS! 

Järelmekk. Suitsuvein. Suitsutatud viigimarjadest tehtud vein, millest omakorda sünnib midagi äädika ja balsamico vahepealset. Riisiveinibalsamico suitsutatud versioon. Kusjuures ma üleüldse ei tea, kas sellist balsamicot olemaski on. Ja mis siis, sest see jook siin on!

Friigiikaas. Guašisõltlastele suunatud sügavalt ebanormaalne aga ilgelt meelitav kraam. Oikuram, seda peaks alati kodus ja kõrtsis olema, et kui keegi tuleb ja küsib "üllata mind" siis annad seda ja üllatus ning õhuahmimine on garanteeritud. Õllenaudi rahvas, olgu Taara kiidetud, et teiesuguseid süüdimatuid tüüpe ilmas leidub! Rabavalt omanäoline! Omarabane.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment