Thursday, May 9, 2019

Porpora


Porpora (Lambrate, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bock - Doppelbock" ja hinnang 82 punkti. Untappd ütleb "Bock - Doppelbock" ja 3,67 punkti

Tootjainfo: "Bock hopped with Styrian Golding, Perla and Cascade and dry hopped with Styrian Golding.
Lager in the Hopped Bock style. Bright red colour with ruby reflections. On the nose, caramel notes are neat and followed by clear herb notes from hoppers, finally surmounted by winy and dried fruit scents. It tastes of syruped fruit but it never becomes sickly, thanks to the perfect balance ensured by the hopper. As a whole, this beer has an extraordinary balance which makes it extremely easy to drink. "

Väike lihtne pudel, pruulikoja uus tunnussilt seekord auto ja daami nägu. Kollane vaht täidab üle poole klaasi, püsib visalt ja haakub ka väheldase vahupitsiga klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldse varjundiga pruunakas-punane. Aroom - bockile omaselt magusapoolne ja karamelline, vähese pähklise noodiga. 

Esmamekk on raske kehaga ja mõrkjas-magusakas, karamelline ja kuidagi koduselt leivane ning pähkline. Keskmaitse muutub täidlaselt hapukaks, marjaseks, pihlakate, kibuvitsa ja kuivatatud maasikate tihedaks ning rauarohkeks. 

Lõppmaitse veereb kreemikasse, täidlasesse, purustatud röstpähklitega ülekülvatud liivataignast ja kaneeliga üleküpsetatud küpsise kanti. See küpsis on aga huvitavas raudses ja isegi kergelt kohvilikus raamistikus. Järelmekk meenutab kohviküpsist, mis on kastetud koduse kreegiveini klaasi.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kreemika paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga Übertaseme rüübe! Bocke leidub käsitööõllede maailmas nurjatult vähe, seda kõrgemalt saab seda tegelast siin hinnata. Dunkelbocki kanti liigituv ja tavapärasest humalasem klaasitäis pakub mekutamise mõnu pikemaks ajaks, kui ta ainult nii kiirelt tühjaks ei saaks :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment