Friday, May 17, 2019

Brighella (2018)


Brighella (2018) (Lambrate, Itaalia) pdl 0,66 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale - Strong Pale" ja hinnang 68 punkti (aga tundub, et see on mingi varasema versiooni kohta). Untappd ütleb "Winter Warmer" ja 3,81 punkti

Tootjainfo: "Belgian speciality ale, presented every year in December.
Its colour is amber with orange glare. Aroma is rich, with scents of orange blossom honey and candy orange peel. Citrusy taste with honey and dried fruit. Its bitterness is well balanced by fruity and sweet taste.
NAME'S STORY: In Milanese dialect, the term "Brighella" means "bratty" and it's usually used for labelling particulary lively kids. It is inspired by a traditional masked character.
INGREDIENTS: Water, Malt, Zucchero, Hop, Yeast, Fruits and Spices(oranges, orange blossoms, ginger roots)"

Kopsakas pudel, punasel efektselt reljeefsel sildil ülemeelikud mürsikud. Kollaka varjundiga vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom - magusakas ja vürtsikas, rõõmus ja ülemeelik, nina kõdistav ja lustakaid pummelunge meelde tuletav. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja marmelaadine, magusakas-hapukas ja tihke, vürtsikas ja tujutõstev. Keskmaitse - ooo - vedel piparkook? Selline hele piparkook, kus peamiselt tunned ingverit ja kaneeli ja veidi ka apelsinitsukaadi. Lõppmaitse - veinilik, kreegikompoti ja arooniaga timmitud külma glögi taoline. Järelmekk muutub mõrkjamaks, apelsinikoore sisekülge meenutavaks ja samas sõstrakestade taoliselt parkivaks.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga Übertaseme rüübe. Selline soe ja maitsekas, pidulisi kutsuv ja suuri klaase täis kallav ning anekdoote rääkiv, et meeleolu hetkekski ei langeks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment