Sunday, May 26, 2019

Ghost Bog Hazy IPA


Ghost Bog Hazy IPA (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / NEIPA", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "PA - American" ja hinnang pole samuti välja kujunenud.

Tootjainfo: "Old Boy Mare Jane (OBMJ for short) is a gypsy brewery. Meaning, we don’t actually own a brewery. Instead, we know beer and we know cannabis. And we look for the best beers to serve as a canvas for the cannabis inspired terpenes to create new substantial flavours with, to take the whole beer drinking experience to new highs.
This hazy IPA is cloudy like a ghost bog on late summer morning. Super Lemon Haze inspired beer"

Väike lihtne pudel, sildil abstraktne, aga kena mustvalge kriipsujoonis. Kollaka varjundiga vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne, vaskse varjundiga. Aroom on lihtsapoolne: karamelline ja õrnalt ürdiselt mõrkjas, vähese kuivatatud õunte taolise hapukas-nätske sugemega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub pool toonikest hapukamaks ja rauarohkemaks. Lõppmaitses lisandub tugevalt pärmine ja saiataignane noot. Järelmekk on kore, roostene ja rabaveene, kusjuures selles vees on raudrohtu veidi leotatud.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja tiba kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga nii ja naa rüübe. Joogina ju täitsa OK, vanakooli IPAna isegi ehk hea ... no aga "udune nagu suvehommik rabas" see nüüd küll pole.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment