Friday, May 17, 2019

Brighella Barrel Aged 2016


Brighella Barrel Aged 2016 (Lambrate, Itaalia) pdl 0,66 l. alc 9,0 %vol. Ratebeerei tunne seda toodet. Untappd ütleb "Winter Warmer" ja 4,04 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Spiced with spices and aged in barriques of superior Valtellina"

Kopsakas pudel, soliidne tumeruske sildikujundus. Valge pöidlajämendune vaht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom. Hmmm. See on omamoodi luksuslik ja võluv, selline hurmav segu magusast puuviljasusest ja samas kummalisest kargest selgusest, justkui oleks segatud muskaatveini ja kirgast mineraalset allikavett.

Esmamekk on raskepoolse kehaga, magus-vürtsikas, keelt kudistav, tuju tõstev ja veidi puidune. Keskmaitse - oi kui kuiv! Metalne, puidune, vaskne, nelgi ja muskaadi ning heledate rosinate küllane, pidulik, toretsev ja fanfaare puhuv!

Lõppmaitse - magus pronks! Huvitav, kas niimoodi võiks näiteks maitsta imeõhukeste kuldliistakutega kaetud viigimari, millel on valges rummis leotatud rosinate täidis?

Järelmekk. Suursugune. Pidulik. Väärikas ja rühikas. Aadliverd juba ei peida, head lastetuba maha ei salga! Hillitsetud maneerid ja vägev sisu. Härrasmees, kes ise palju ei kõnele, kuid kellest räägitakse palju. 

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, magus-vürtsikas-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusa buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Ehkki tegu on erinevate aastakäikudega, on sarnasus nö baasversiooniga selge, vaadi poolt lisatav kuiv veinine-metalne-puidune-mineraaline korrus annab juurde nauditavat väärikust.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment