Saturday, May 25, 2019

Placid Hues DDH


Placid Hues DDH (Tanker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „IPA - Hazy / NEIPA“ ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - New England" ja 3,55 punkti

Tootjainfo: "DDH IPA. Fresh, light and airy double dry hopped IPA. We chose Vic Secret and Hüll Melon hops for their ability to impart zingy, fruity aromatics without weighing a beer down with an overlay harsh bitterness. Paired with a crisp and lihgtmalt body, the end result is a pleasant, quaffable beer perfect for a beautiful summer day."

Väike lihtne pudel, sildil väsinud roosad ja sinised värvikeerud. Pöidlapaksune valge vahukiht püsib mõõdukalt ja haakub mõnel määral ka klaasiseintele. Õlle värvus - õrnalt hämuselt väsinud tumekollane. Aroom on mõnusalt mahlane, ananassikonservi ja virsikumehu vahepealne, topelt-kuivhumaldamise kribe noodike on küll tunda, aga see ei kõrveta sõõrmeid.

Esmamekk on keskmise kehaga ja vürtsikas-magusakas, keeleotsal kihelev ja mahlane. Keskmaitse muutub mõrkjamaks, kuivhumaldamise üleküllus hakkab keelt kratsima, kuid jääb viisakuse piiridesse. Lõppmaitse on mõrkjas-magusakas, vaigune ja mahlane, kanarbikune ja suirataoline. Lõppmaitses tuleb esile väheke hapukamat-mahlakamat nooti, ehkki põhimälestusena jääb keelele mõrkjas ja kirbusesse libisev karedus.

Keskmisest tsöbaruke raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kergelt kuivapoolse paletiga, vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Ülemäärase humalakuhjamise alumisele piirile jääv, aga juba üsna mõnusalt kuugatav jook, mis on juba peaaegu selles NEIPAde skaalaotsas, mis ka vanale Gambrinusele meeldib.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment