Thursday, September 26, 2013

Wildebok

Wildebok (Scheldebrouwerij). pdl 0,33 l. alc 6,5 % Liigimääratlus: dunklerbock ehk tume laagerõllede koorekiht.

Tootjainfo: "It is a reddish-brown beer of 6,5% ABY, with an aroma of toasted bread and a rounded, caramel malty taste. Available in Autumn."

Selle seeria tunnus-koopamehikesed maadlevad seekord bock-õllede tunnuseluka ehk sokuga :) Pruunakas vaht täidab 60% klaasist, olles tihe ja keskmiselt püsiv. Õlle värvus - kirkalt pruunaka helgiga tumepunane. Aroom mõjub kui kergelt vaniljene kuivik või röstitud rosinakringli viil.

Esmamekk on keskmise kehaga ja vürtsikalt särtsakas, mõnusalt magus-mõrkjas, meenutades kuivatatud heledaid ploome. Keskmaitse toob mõnukurrud silmanurkadesse - siin on kuivatatud õunu ja röstitud pähkleid, mandariinikeedist ja kõrvetatud suhkrut, tumedaid linnaseid ja sutsuke rummi. Lõppmekk keerab end huvitavalt kombel mahedamasse maailma, pakkudes vaniljet ja rosinaid, õrnalt kohvist biskviiti ja munalikööri. Järelmaitse annab viimase tervitusena õhkõrna suitsuse tervituse ja lahkub, jättes kogu suu veidi õhkama.

Keskmise kehaga, keskmiselt karboniseeritud, magus-mõrkjas-vürtsika buketiga väga nauditav rüübe. Siia kõrvale soovitaks vaniljest õunakooki - sihukest päris ahjus küpsetatu ja korralikult karamellistunut!
----------
pilt maaletooja lehelt

No comments:

Post a Comment