AleSmith X (AleSmith Brewing Company). pdl 0,66 l. alc 5%vol. Liigimääratlus: APA. Ratebeeris 97 punkti ja 88 beeradvocate järgi!
Tootjainfo: "AleSmith X Extra Pale Ale is a clean, light-colored, light-bodied ale.
The People’s Choice award winner at the 2000 San Diego Real Ale Festival
and the second runner-up in 2001, it has a good dose of dry hops
balanced by a gentle sweetness, giving an almost sweet-and-sour effect.
Appearance: Light golden color, and a nice white head, with good
retention when properly served.
Flavor: Starts off with almost tingling flavors of citrus and pine,
balanced by a nice malty sweetness, then fades to a dry finish with a
lingering hoppiness.
Aroma: Strong lemony-citrusy character, with sweet malt and pine in the
background.
Mouthfeel (body/texture): Smooth, light-bodied. "
Suur lihtne pudel kannab endal klaasiletrükitud suurt X'i ja tagaküljel pruulikoja tunnusmärki - alasit. Erkvalge vaht täidab 2/3 klaasist, muutudes kiirelt suuremulliseks, kuid siiski mõnda aega püsides. Õlle värvus - suureteralise hõljumiga helekuldne (tegemist on pudelis järelküpsenud eiliga, mille pärmikiht transpordi ajal "lendu läks"). Aroom on kaugeleulatuvalt värske, sidruni ja kommisuhkru, papaia ja mahla-viinamarjade, närbuva heina ja ananassi lõhnaga.
Esmamekk on kergeke ja õrnalt magus-hapukas. Keskmaitse kõnnib sellest esmasest kergusest aga oi-oi kui kaugele, justkui oleks keel sattunud teise dimensiooni. Siin on suur supilusikatäis hapukat kuusevaigust nestet, raske kotitäis kuldseid linnaseid, kibujagu humalamahla ja pipeti-tilgake kasetõrva. Lõppmaitse annab kraadijagu alla, tuues taas lavale troopiliste puuviljade tsirkuse - litšimarjad ja ananass, melon ja greipfruut. Järelmaitse käänab end aga üsna kiirelt kokku, jättes suhu vaid üle-elusuuruse värskuselaine justkui Põhja-Jäämerelt uhava karge briisi.
Kergepoolse kehaga, kuiva või kergelt karboniseeritud paletiga, mõrkjas-magusa-hapuka buketiga rabavalt värske rüübe. Valgehallitusjuust võiks siia juurde perfektselt sobida!
-------
pilt siit
No comments:
Post a Comment