Sunday, September 1, 2013

Britt Rousse

Britt Rousse (Brasserie Britt). pdl 0,33 l. alc 5,4 % Liigimääratlus: belgia tume eil, suitsuõlu.

Tootjainfo: "The BRITT Rousse is brewed with peat-smoked malt (whiskey malt). It gives its characteristic smokey notes to the beer. It’s a non pasteurised double fermented beer. It’s paired with red meat."

Disain - lihtne pudel, edev sildike, millel olev lunn ilutseb ka korgil. Kahesõrmene suuremulline vaht kohiseb valjuhäälselt ja kiirustab kaduma. Õlle värvus - hägune tumedam merevaiguoranž. Aroomis õrn, aga äratuntav turbasuitsu vine, millesse seguneb rabarberikompoti hapukasmagus nüanss.

Esmamekk on keskmisest kergem ja õrnalt magushapu. Keskmaitses lisandub veidi rohkem mahedat hapukust ja poolesekundilise viitega tuleb kohale ka nätske turbasuits. Lõppmekk muutub kahekihiliseks - alguses magushapu jõhvikamorss ja siis mõistagi kõrvetatud odrakaraski suitsumõrkjus. Järelmaitse lahtub üpris ruttu, jättes vaid aimatava suitsuvine keelepärale.

Kergepoolse kehaga, õrnalt kleepja paletiga, magus-hapu-suitsuse buketiga omanäoline joogiõlu, mis sobiks oivaliselt sütel küpsetatud liha kõrvale.
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment