Monday, November 25, 2013

Hopus

Hopus (Brasserie Lefebvre, Belgia). pdl 0,33 l. alc 8,3 %vol. Liigimääratlus: Belgia IPA. 86 punkti ratebeeris ja 84 beeradvocate järgi - märkimismväärne üksmeel!

Tootjainfo: "The work of the master brewer is shaping the flavour of Hopus beer which is done by the selection and use of the hop in a production process that goes back to the Belgian brewing tradition in its purest form. After two years of research, five hop varieties from the best regions were chosen based on their taste and their harmonious fusion. The tasting experience of the Hopus starts as soon as the bottle is ‘uncorked’.

Opening the bottle manually is unusual and invites the consumer to have a sip and stimulates the taste buds of lovers of great beers. A lovely white, creamy head appears above the deep golden hue. The brewer's yeast adheres to the bottom of the bottle and is released in the form of tiny particles. It goes without saying that beer lovers will appreciate the yeast. The aromas of the hops and high fermentation can immediately be detected.

They leave no doubt that this is a strong and bitter beer typical of the district. This impression is even stronger due to its strong carbonisation which releases its full power. The first sip is honest and immediately gives a feeling of bitterness led by an intense taste of hops. The fruity high fermentation aromas are restored in the mouth and the malt is in perfect balance without removing the initial taste.
The taster is in this way prepared for the final bouquet: the bitter aftertaste. To merely state that it is strong would not do it justice. It is heady without being disturbing. It is powerful without being overwhelming. It is elegant without being luxuriant. In short, the perfect preparation for the next mouthful."

Väike kääniskorgiga pudelike ja äärmiselt lihtne hallikasbeež sildikujundus. Valge vaht täidab 95% klaasist, muutudes küll suuremulliseks, kuid jäädes kenasti püsima. Õlle värvus - õrna uduvinega helekuldne. Aroom on vürtsikas ja karamelline.

Esmamekk on raskepoolne ja oi-kui-mõnusalt magus-vürtikas, justkui oleks ampsanud mingit tundmatut troopilist puuvilja. Pisut piprane kihelus ja täidlane magusus kokku panevad mõnuledes tugitooli laskuma ja otsima sõnu.

Keskmaitse süvendab parimate belgia triplite traditsioonis vürtsikuse taset, pannes keele õhelema. Lisaks tuleb kohale uus laadung puuviljasust, meenutades küpseid nektariine ja aprikoose.

Lõppmekk on karamelline, täidlane ja luksuslik, sädelev ja külluslik kui aadlidaami buduaar. Siit leiab kaugetelt maadelt toodud sandlipuust laekakesi, mis on täis hurmavalt lõhnavaid vaike ning pisikesi nipsasjakesi, millega külalisi lõbustada.

Järelmaitse rahuneb veidi ning sunnib sind vaid vaguralt ohkama - see oli hiiglama vahva õhtu, kuid see viimane klaasike, mis oli humalate peale laagerdunud, oli ehk liiast. Või mis liiast, võtaks veel ühe!

Keskmisest sutsu raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud kehaga, vürtsikas-magus-vürtsikas-mõrkja buketiga megarüübe. Oi osatakse ikka teha hüvasid jooke! Siia juurde soovitaks näksida ehk poolvedelat valgehallitusjuustu mõne soolakama kreekeri peal ... sobiks oivaliselt!

---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment