Saturday, November 30, 2013

Rasputin

Rasputin (Brouwerij De Molen, Belgia). pdl 0,33 l. alc 10,4% liigimääratlus: russian imperial stout. 99 punkti ratebeeris ja 88 beeradvocate järgi!!!

Tootjianfo: "Color 199.7 EBU, bitterness 81.7 EBU, OG 1102, FG 1026, hops are Premiant and Saaz. This beer is only brewed a couple of times each year. Best before 25 years after bottling."

Suur veinilik pudel, traatkinnisega veinikork, lihtne tehniline silt. Kreemikas vaht moodustab sentimeetripaksuse kihi, mis on suuremulline ja püsimatu. Õlle värvus - tume kirsipunane. Aroom meenutab šerrit ja tammevaadis laagerdunud meeveini.

Esmamaitse on ultratihe ja kleepjalt magus, kirsinalivka ja palinka vahepealne. Keskmaitse on kui pajatäis mees leotatud rosinaid, mida on segatud šerriga ja hoitud aastake veinivaadis. Oooo anna kallis Taara nüüd sõnu, millega seda kirjeldada. Röstlinnaste kirbevõitu mõrkjus sulandub imetabasel moel kuivatatud õunte ja tumedate rosinatega, tamme raskuse ja nalivka kleepjusega. Lõppmaitse maitseb kui üles sulatatud melass, millesse on segatud veidi šerrit ja lahtustatud lusikatäis taruvaiku - taevalikult oivaline segu kleepjast magusest, nätskest mõrkjusest ja oivaliselt hapukusest. Järelmaitse on pisut parkivalt mõrkjashapu, peaaegu tubakane, kuid šerritubakane! Ja siis tuleb kuskilt sügavusest ka veel pitsike kohvilikööri!!

Kreisilt tiheda kehaga, kleepjas-parikva paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas ÜBERRÜÜBE! Õlleliköör, ma ütleks! Digestiiviks parim ning soovitavalt lastes inimestel oletada, mis joogiga on tegu - oletan et õlut pakuvad vähesed.
-----
pilt siit

No comments:

Post a Comment