Monday, November 11, 2013

Spitfire

Spitfire (Sheperd Neame). pdl 0,5 l. alc 4,5 %. liigimääratlus: selle määratlusega on segadus ning ka hinnagud on kardinaalselt erinevad, ratebeeri järgi on see jook bitter ja 42 punkti, beeradvocate järgi "english pale ale" ja 82 punkti.

Tootjinfo: "Spitfire Premium Kentish Ale is the biggest ale success story of the last decade. Originally brewed to commemorate the 50th anniversary of the Battle of Britain, its characteristically Kentish, hoppy flavour and risque advertising campaign has made it a firm favourite with beer lovers.
"An infusion of three Kentish hops adorns this beautifully balanced, blood-orange tinted British bitter with an acutely aromatic allure. Hints of marmalade, red grapes and pepper are thrust from a springboard of warm, mellow malts. The floating fruity finish signs off with a smidgen of spice and raspberry.""

Kehakas pudel ja "sõjalis-patritootiline" sildikujundus :) Õrnalt kreemikas vaht täidab pool klaasist ja on tihe ning püsiv. Õlle värvus - klaarilt sügavpunane. Aroom on linnaseline, karameljas ja kuidagi ... heinane? Magusavõitu lõhn värskelt küüni toodud heinapallidest tuleb meelde.

Esmamekk on kergeke ja mõrkjas. Keskmaitse on tugevalt karameljas, biskviidine ja kuivatatud õunte taoline. Lõppmaitse on magus-mõrkjas, pähkline ja veidi vaigune. Järelmekk kaob üsna kiirelt, jättes suu pisut vürtsikalt õhkama.

Kerge kehaga, keskmiselt karboniseeritud, magus-mõrkjas-vürtsika buketiga lihtsapoolne rüübe. Sobilik enamike pubitoitudega.
--------
pilt siit

No comments:

Post a Comment