Friday, November 22, 2013

Nelson Imperial IPA

Nelson Imperial IPA (Widmer Brothers, USA). pdl 0,33 l. alc 8,6 %vol. liigimääratlus: must IPA. 97 punkti ratebeeris ja 89 beeradvocate järgi!!!


Toojainfo: "Take your taste buds on a journey to the far side of the world. New Zealand’s legendary Nelson Sauvin hop gives us a powerful hoppy character, but none of the heaviness you sometimes find in Imperial IPAs. The result is a big brew with a sweet, malty character that perfectly balances the intense hop aroma and flavor.

Malts: 2-Row Pale, Carapils, Caramel 10-L. Hops: Alchemy, Nelson Sauvin, Cascade, Willamette. IBU 70"


Reljeefornamendi ja -kirjadega pudel, stiilne sildidisain. Kreemikas vaht moodustab kahe sõrme paksuse kihi, mis vajub küll suuremulliseks, kuid jääb kenasti alles. Õlle värvus - kuldoranž. Aroom ... oooo see hoovab meetrikaugusele, olles vaigune ja kleepjas. Nina sügavamale klaasi torgates tulevad miskipärast silme mere-äärsed adruvallid, mis värskel mere poolt tormiga randa pekstud ja õhkavad joodise värskuse järele.

Esmamekk on keskmise tihkusega ja magus-hapukas-vürtsikas. Keskmaitse teeb topelt-IPAle omase triki, kattes su maitsemeeled korraks mesise linnasemagususega ning asudes seejärel vaikselt söövitama vürtsika mõrkjusega. Siin on karamelli ja taruvaiku, linnasepehmust ja merevärskust, mõjudes kui vürtse ja mõdu täis kaupmehepaat kaluriküla sadamas. Lõppmekk avab uhkustades vürtsikotikesi, lastes asjatundlikel kalurimamslitel nuusutada aniisi ja nelki, koriandrit ja kardemoni. Järelmaitse rõhub aga juba vaigustele .... täpsemalt taruvaigustele nootidele, olles kleepjas ja kauapüsiv.

Keskmisest raskema kehaga, kleepja paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga MEGArüübe! Oi siia juurde oleks raske midagi pakkuda, kui ehk vürtsikat mandlitega meekoogikest?
 -----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment