Wednesday, November 6, 2013

Vilniaus 13 Statinių tamsusis

Vilniaus 13 Statinių tamsusis (Vilniaus Alus). pdl 0,2 l. alc 14,0%vol. Liigimääratluse: odravein.

Tootjainfo: "Warming, rich flavor, naturally fermented and matured for a long time, like a strong wine. Water, barley malt, raw material unmalted, hop products." Website: "Unfiltered bright, dark wheat beer, sweet bread, fresh eyes, natural pear lemonade - put up straight from the barrel."

Üks veidramaid õllepudeleid, mida Gambrinus näinud. Väikese põuepudeli suuruse pudelikese külge on miskipärast peetud vajalikuks panna sang ja peale kääniskork. Vahukirme on sel rüüpel väga tagasihoidlik ja kaob ruttu. Õlle värvus - kirkalt kirsspunane. Aroom - intensiivselt glögilaadne, väga vürtsikas ja veinine.

Esmamekk on tihke ja kleepjalt vürtsikas, kaneeli, nelgi ja tumedate rosinate mekiga. Keskmaitse toob meelde tihket kreemjat leivasuppi, milles on needsamad nelgid ja rosinad ... ja veel klaasike rummi :) Lõppmaitse on ülimalt mõnus, kreegiveini ja vaniljekreemi vahepeale olev, hõõgveini ja jõulupudingi segu! Järelmekk kõditab kogu suuõõnt ja koguni ninakoobast kõige jõululikuma buketiga, mida suudab ette kujutada.

Megatihke kehaga, kleepja paletiga, vürtsikas-magusa-hapukas-vürtsika buketiga erakordne rüübe, mille õlleks liigitamisega on tõeliselt probleeme :)

------------
pilt siit


No comments:

Post a Comment