Tuesday, March 21, 2017

Maximator


Maximator (Augustiner, Saksamaa) pdl 0,5 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Doppelbock - Top 50" ja hinnang 95 punkti!

Tootjainfo: "Maximator is a huge beer, sticky in consistency, dark ruby in color with virtually no carbonation and a sweet malty nose."

Keskmist kasvu pudel, sildil keegi pühaku-taoline tegelane :) Kollane vaht täidab pool klaasi ja püsib üsna kaua ... huvitav mida tähendas tootjainfos "with virtually no carbonation"? Õlle värvus - küpse kirsi punane. 

Aroom. Oi see on mõnus. Pähkline, linnaseline, magusakas-mõrkjas, raske ja mediteerimisele kutsuv.

Esmamekk on keskmisest sust raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas, röstine ja leivane. Keskmaitse ... mmmm .... mõnnnnnnnna, siin kuhjuvad pähklid ja leib, datlid ja tumedad rosinad, sekka sõõm tihket kodust leivakalja ja siis pitsike datliveini. Lõppmaitse - see muutub raskemaks, veidi rauarohkemaks, kuivatatud pihlakate ja vaarikavarretee seguseks. Järelmekk on mõrkjas-magusakas, tummine ja toekas, sutsu ülekeedetud kondenspiima ja kümmeli kokteili taoline.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud buketiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Ühelt laagerõllelt, ehkki selle absoluutselt tippklassilt, oleks narr midagi rohkemat oodata ... noh olgu, traditsiooniliselt laagrilt, mitte mõnelt moodsalt vigurilt :) Aga igatahes palve eesti väiketootjaile - no palun-palun-palun, tehke midagigi samast seeriast, hetkel laiutab selles segmendis süvikauk!
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment