Tuesday, July 17, 2018


Хмельной мед «Дикий» (Medovarus, Venemaa) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "mõdu" ja hinnang 22 punkti.

Tootjainfo: "Напиток наполнен сказочной силой былинных богатырей и таинственным духом скандинавских саг. В насыщенном вкусе выражены ноты дикого меда и хвойных лесов, которые ярко дополнены вкусовыми оттенками можжевеловых ягод и бадана. Естественный способ брожения придает напитку глубокий вкус и насыщенное послевкусие.
вода, сахар, патока, мед, концентрат квасного сусла (ржаной солод, вода), хмель, сосновые почки, можжевеловые ягоды, имбирь, розмарин, бадан, дрожжи.
Guugeltõlke abil:
The drink is filled with the fantastic power of the epic heroes and the mysterious spirit of the Scandinavian sagas. The rich taste of notes of wild honey and coniferous forests, which are brightly complemented by taste tints of juniper berries and badana. A natural way of fermenting gives the drink a deep taste and a rich aftertaste.
water, sugar, treacle, honey, concentrate of leavened wort (rye malt, water), hops, pine buds, juniper berries, ginger, rosemary, bédan, yeast."

Väike lihtne pudel, omanäolise lõikega sildike ja nööriga kinnitõmmatud paberkaelus jätavad hea mulje. Vähene hallikas vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. 

Aroom on väga-väga mõnus, magusakas-mõrkjas, tulvil vaiku ja ingverit, metsa ja niitu.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas, mesine ja ürdine. Keskmaitse muutub põnevalt kuivaks, parkivaks, kadakaselt vaiguseks, rosmariini pehme oksake  libiseb üle keelekülgede. 

Lõppmaitse - vau - see on lahe! Taruvaik, mesilasvaha, aroonia, männivaik, kuivatatud pohlad ja vaarikad ... jestas, see on ju terve metsavälu, täis vaarikapõõsaid ja mesilasi! Järelmekk on kuiv, kanarbikune, vaarikavarte tõmmise ja raudrohu-rosmariini segune, hilissuvine ja metsalaagrine. See hetk, kui valgus murdub, männitüved helendavad ja vestlus lõkke ümber lakkab, kuulates männilatvade mühisevat muinaslugu.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga MEGAtasandi rüübe! RB hinnang on täiesti puusse pandud. Ülimalt meeldiv ja meeldejääv jook, ürdine mõdu nii nagu ta olema peab! Vana Gambrinus igal seitsmel juhul soovitab ... ja eriti kui te hinda vaatate, siis jahmatate end siruli!
---
pilt isetehtud

1 comment: