Tuesday, December 31, 2019

Aranja


Aranja (Humaliste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Ei RB ega UT ei tunne seda tootjat, jooki veelgi vähem.

Tootjianfo: "Extra IPA. Greibine
IBU 68"

Väike lihtne pudel, greibine sildikujundus. Sõrmepaksune valge vahukiht püsib vägagi kaua ja haakub ka tihedalt klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magusakas ja mahlane, pigem küll apelsinine kui greibine, kuid mõnusalt tsitruseline igatahes. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitses muutub seesama mõrkjas toon juba põris kenasti greibiseks, kuigi selle kõrvale kerkib ka lõhnast tuttav magsuakas apelsinine noot. Lõppmaitse nihkub kuivemasse ja huvitavalt kombel lausa kuiva valge veini kanti, virgutades ja värskendade ühtlasi nagu kevadine varahommikune jahe kaste paljastel varvastel. Järelmekk omandab hapukamaid, veelgi veinisemaid ja tikrisemaid nüansse, kõige lõpuks tuleb keelepärale ka mõnus mõrkjas-vürtsikas karge õhetus.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe! Väga meeldivalt karastav ja turgutav klaasitäis, suisa lust kohe ning teine klaasitäis tuleb kallata veel enne vana lõppemist!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment