Sunday, December 8, 2019

Scarecrow DDH NE IPA


Scarecrow DDH NE IPA (Brewski, Rootsi) prk 0,5 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / NEIPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - New England" ja 3,75 punkti.

Tootjainfo: "Herby we present our most refreshing hop juice in a double dry hopped tropical fruit bomb, with very light bitterness. This beer is refreshing beer with tones of orange, lychee, passionfruit & guava. Its a perfect way of extending the summer feeling any time of the year. It comes in a swirl of different colors, just as we assume people will experience this beer from their own perspectives.
Something New.
Something Colorful.
Something Super Refreshing.
Oh.. and, did we mention its all Vegan! ?"

Pühaste keldrist kaasa ostetud purk, tehniline sildikujundus.  Valge pöidlapaksune vahukiht püsib üsna kaua ja haakubülitiheda pitsmustrina klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kollane. 

Aroom on väga troopiline, puuviljane, segumahla meenutav ... aga veidi ka vesine, nii et pigem mahlade baasil ehitatud "nektarit" kui ehedat mahla ennast meenutav. Samas selle taga heljuv roheline-murune humalanoot muudab lõhnapildi väga värskeks.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magus ning jällegi troopilise segumahla näoga. Keskmaitse muutub veidi hapukamaks, valgeid viinamarjua ja heledaid tikreid meenutav. Lõppmaitse lisab atsakat keha ja mõrkjat litšimarja värsket rõhkust. Järelmekk on keelekülgedel korraks kuivemalt näpsitav, aga siis jälle mehulikku pehmesse troopikasse sukelduv. 

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja ühekorraga nii sametise kui ka veidi kuivavõitu buketiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe. Mõõdukalt hägune, mõõdukalt humalane, mõnusalt mahlane ... noh üsna selline nagu üks NEIPA võiks olla ... aga samas pole ta ka millegi poolet eraldi ja eriti meeldejääv.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment