Sunday, December 15, 2019

Talveöö Rum & Bourbon BA


Talveöö Rum & Bourbon BA (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: " Porter - Baltic" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Baltic Imperial / Double" ja 3,96 punkti.

Tootjainfo: "A Rum and Bourbon barrel aged Imperial Baltic Porter brewed with coconut, vanilla, and cardamom"

Väike lihtne pudel, mille silt erineb tavalise Talveöö omast (jummmalale tänu, ei pea jälle silmi nikastama ühetaoliste siltide pärast!), oma väärika nüansi lisab vahakael. Vähene ruske-pruun vahukiht kaob kiirelt kirmeks. Õlle värvus - lõputumust.

Aroom on sügav ja meelitav. Röstleib ja vanill. Suitsuliha. Sool ja kookos. Magusa rosinaleiva kuivikud. Suitsujuust. Rumm ja rosinad. Pimedus ja vaikus. Mustav kogu mustavas aknaavas, mustas näos aeg-ajal hõõgumalööv sigaretiots.

Esmamekk. Raske ja tummine. Röstleib ja rummirosinad. Ploomikõrned. Leivatarned. Mõte.

Keskmaitse. Vaniljekuivikud, kastetud rummisse. Musta leiva ja vaniljejäätise kreemliköör.

Lõppmaitse. Burboonivaadis hoitud kohvi. Leivast küpsetatud pitsist joodud kohviliköör, millele haukad topsikese peale.

Järelmekk. Kakaosaiakesed kohvikreemiga. Rukkileiva korvike kõrvetatud ploomitarretisega. Tuba täis jahedat õhku ja kuumavat ahju. Aeg sulgeda aken.

MEGA. Omamoodi ülevõllikas, milles kõike on veidi liiga palju, nii tamme kui rösti kui rummi. Kuid see-eest pole ta ka niivõrd siirup kui enamasti Põhjala ÖÖ eri versioonid on ... aga ka Talveöö ise oli õhem tegelane. Ja nüüd on see Talveöö veel vindi selga saanud. Või lausa kaks. Ja see on hea!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment