Tuesday, December 31, 2019

Kuuse Willem


Kuuse Willem (Humalakoda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gruit" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Traditional Ale" ja 3,38 punkti

Tootjainfo: "KuuseWillem on 18. sajandi retsepti järgi pruulitud hele õlu, mille pruulimisel on kasutatud progandeid, kuusevõrseid ning veinipärmi. Tegemist on värskendavalt puuviljase kerge õllega, millele lisavad hapukust kuusevõrsed."

Olen seda õlut juba kirjeldanud tema valmimise järel, nüüd 6 kuud hiljem on ta ametlikult müügis ja otsustasin temast uuesti keelega üle käia. Vahtu moodustub kõvasti vähe ja õlle värvus on algse hämu asemel kirkalt kollane. Aroom on jäänud üsna samalaadselt hapukaks ja kergelt vaiguseks, aga selle kõrvale on tekkinud ka õrn meditsiiniline puudutus. Maitsegi on muutnud, kuusevõrse algne hapukus on taandunud, selle asemel tuleb esile vana vaigu mõrkjas ja isegi veidi agressiivne olek.

Poole aastaga on see õlu muutunud välimuse mõttes päris korralikult, lõhnalt-maitselt aga vaid veidikese. Kuuske leiab joogist veelgi rohkem, porgandit aga veel vähem.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment