Saturday, December 28, 2019

Jeerum


Jeerum (Juhus, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,3 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double" ja hinnang pole välja kujunenuud

Tootjainfo: "Christmassy, Imperial stout
Odralinnased, kaerahelbed, laktoos, humal, kaneel, nelk, pärm"

Väike lihtne pudel, sildil lõkkesoojad helgid. Sõrmepaksune pruun vaht on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - must. Aroom on üsna tugevalt kaerahelveste, täpsemalt kaneeliga serveeritud kaerahelvest lõhnaga. 

Esmamekk on raske kehaga ja mõnusalt ja tugevalt hapukas-magus. Keskmaitse meenutab päris täpselt piparkoogitainast, ainult et miskipärast pohladega piparkoogitaigna moodi :) Lõppmaitses tulevad esile nelgi mõrkjas vürtsikus ja laktoosi pehme paitus, moodustades kokku pääääris mõnusa talvise soojendaja. Järelmekk on magus-mõrkjas, siirupjas, nüüdseks juba ahjust läbikäinud piparkoogitaigna eheda koduse toimega.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, hapukas-magus-mõrkjas-magus-vürtsikas-mõrkjas-magusa buketiga ÜBERtaseme rüübe! Veidi ehk liigselt siirupine, kuid see-eest tõepoolest ilusasti talvisesse-jõulusesse hooaega sobiv.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment