Monday, December 23, 2019

Mutantdisco II


Mutantdisco II (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - White" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - White" ja hinnang 3,59 punkti.

Tootjainfo: "A white IPA brewed with fresh lemon zest and aged with 100% agave tequila-soaked oak chips. A mutant of a beer, named after the legendary club night in Tallinn town."

Alustuseks kiidan sedapuhku Põhjala meeskonda, kes muutsid õlle nime ära just sel moel, nagu on hea ja õige! Et kui teed laias laastus vana õlut, aga muudad siiski midagi (antud juhul kraadi), siis lisad nimele taha number kahe.

Neli aastat tagasi tehtud esmaversiooni kirjelduse leiab siit.

Väike lihtne pudel, sildil on kõige lahedam moment Rumala Kõnnaku Ministeeriumi tegelane. Sõrmepaksune valge vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroomis on mõnusalt tunda sidrunit, mis paneb süljenäärmed tööle ja veidi ja veidi ka vist tekiilakest ... aga ka mingit kummalist saunast-seebist elementi.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitses on tunda sidrunikoorest riivimise käigus eralduva õli mõrkjas-magusat vängust. Lõppmaitse värvub magusamaks-mahlasemaks. Järelmekk mõjub tiba vesiselt, aga see-eest hästi mahlaselt ... ja jälle hiilib kohale see kummaline seebine mõrkjus, mida tuleks võib-olla seostada agaaviga?

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkja buketiga lihtsapoolne rüübe. Januks suurepärane, mahlane klaasike, aga erilist vaimustust esile nüüd küll ei kutsu (eriti võrreldes varasema versiooniga)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment