Tuesday, December 3, 2019

Billie's 24hr Stout


Billie's 24hr Stout (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 3,71 punkti.

Tootjainfo: "A thick imperial stout, created in collaboration with Billie's Bier Kafetaria - brewed as the official festival beer for Bille's Craft Beer Fest 2019"

Väike lihtne pudel, sildil koertekollaž. Tume punakaspruun vaht täidab kolmadiku klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - mustavalt must. 

Aroom - noh umbes nii nagu liiga suure kakaosisaldusega šokolaad - noh nii umbes 80-90% ne variant, kus kuiv hapukas kakao enda aroom matab kõik muud täidlased-rammusad-magusad ootuspärased noodid.

Esmamekk mõjub kui lõhna totaalne vastand - justnimelt magus ja rammus ja täidlane! 

Keskmaitse ... eee ... kas Põhjala poisid on kuulda võtnud seda soovitust, mida vana Gambrinus on korduvalt soovitanud, et lisage veidi soola? No täiesti kohe sellise soolase lagritsa maitse ja teate kui kenasti see siia sobib!

Lõppmaitse - vaskuhmris laiakslitsutud lagritsakommid koos kohviubade ja kakaoga ... rammus, raske, keelt-rutjuv, soolakas ja bituumenilaadne. Sellega võiks paate tõrvata kas teate!

Järelmekk - soolane ja tõrvane. Huvitav, kas niimoodi võiks maitsta vana puupaadi parras peale püügihooaja lõppu?

RASKE, Tontjas, Mõjukas, Meremehelik. MEGAtaseme ja friigine. Rontjas ja kalapaadisuurune. Rõhuvalt kauakestev ja ülikoleväga tummine. Soolane lagritsasiirup!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment