Tuesday, October 27, 2020

Медовуха

Медовуха (Medovarus, Venemaa) pdl 1,0 l alc 5,8 %vol. Ratebeer ütleb: "Mead" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Mead - Traditional" ja 3,43 punkti

Tootjainfo: "Во вкусе напитка, приготовленного по старинному рецепту, медовые ноты переплетаются с нотами пряностей и лесных трав, хмеля, душицы, мускатного ореха и базилика, которые придают медовому вкусу напитка уникальность и полноту. Является продуктом натурального брожения.

вода, сахар, патока, мёд, концентрат квасного сусла (ржаной солод, вода), хмель, душица, базилик, корица, имбирь, кардамон, мускатный орех, кориандр, гвоздика, дрожжи. "

Esiteks - kessssssekurat märkis selle joogi liigimääratluseks "mõdu", eriti veel "Mead - Traditional"??? Mõdu tehakse veest ja meest. See jook siin EI OLE mõdu, sest lisaks meele (või mee-essentsile) on siin nii kaljakontsentraati (ehk sisuliselt teravilju) kui ka vürtse. Seega oleks kõige lähedasem stiilimääratlus olnud "braggot", aga kohe kindlasti mitte "traditsiooniline mõdu"

Teiseks - seda omaette kandena teha üles märkida on sisuline viga, kuna tegu on identse tootega kui sama tootja "Традиционный" ehk väikses taaras pakutav mõdulaadne toode. Plastpudelis serveerimine ja teisiti nimetamine annab küll vormilise õiguse eraldi rida pidada, kuid tootjainfo alusel on see SAMA jook.

Seega, see siin pole omaette kirjeldus, vaid võrdlus varasema kirjelduse pihta. Pudel on teine ja sildikujundus samuti. Vaht, värvus, lõhn ja maitsepilt absoluutselt identne eelmisega.

Seega - tootja on teinud tünga, pakkudes sama jooki teises taaras ja teise nime all. Kuid joogi enda väärtust see ei vähenda - tegemist on vedela Tuula präänikuga! Kui Tuula präänikut ei tunne, siis - vedela magus-vürtsika talvise soojendajaga.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment